Orka billentyűparancsok

A billentyűparancsok teljes listáját megtekintheti az Orka grafikus beállító párbeszédpanel (3.2.4.6. szakasz ― Billentyűtársítások lap) Billentyűtársítások lapján. Az Orka grafikus beállító párbeszédpanelt az Orka módosító+Szóköz billentyűkombinációval tudja megjeleníteni, ahol az Orka módosító az Insert asztali (3.2.5.1. szakasz ― Asztali kiosztás) és a Nagybetű zár laptop (3.2.5.2. szakasz ― Laptop kiosztás) kiosztás esetén. Megjegyzés: az Orka futása közben bármikor beléphet az Orka „Tanuló” módjába, ha lenyomja az Orka módosító+H billentyűkombinációt. Amikor a tanuló módban tartózkodik, az Orka fogadja a billentyűzet és braille eseményeket és elmondja, hogy mi történik az adott esemény kezdeményezésekor. A tanuló módból az Escape billentyű lenyomásával léphet ki.

Az Orka néhány alkalmazáshoz kiegészítő billentyűparancsokat is használ, például a Mozilla Firefox webböngészőhöz. Ha szeretné megtekinteni egy alkalmazás kiegészítő billentyűparancsainak listáját, az alkalmazás elindítása után nyomja meg a Ctrl+Orka módosító+Szóköz billentyűkombinációt. Ez a billentyűkombináció megjeleníti az Orka alkalmazásbeállító párbeszédpanelét, a kiegészítő billentyűparancsokat a Billentyűtársítások lapon tekintheti meg.

A GNOME asztali környezet beépített billentyűparancsaival használható az asztali környezet és az alkalmazások.

Figyelmeztetés! A billentyűzet akadálymentesítésének egérbillentyűk szolgáltatása felülírja az Orka módosítóbillentyűt (bővebb információkért nézze meg az 548169 számú hibát). Ez azt eredményezi, hogy az egéremuláció részben a numerikus Insert billentyűt használja az egér billentyűk lenyomásakor, ez ütközik az egyik Orka módosítóbillentyűvel (ha asztali billentyűzetkiosztást használ). Egy lehetséges megoldás, ha a laptop billentyűtársításokat használja a numerikus billentyűparancsok helyett. Ha véletlenül engedélyezte az egérbillentyűk funkciót, letilthatja a Billentyűzet beállítóeszköz Egérbillentyűk lapján.