Braille

Az Orka a BrlTTY programot használja a braille kijelzők támogatására. Linux rendszerekben a BrlTTY-t a szöveges konzol információihoz való hozzáféréshez használhatja. Egy tipikus braille támogatással telepített Linux rendszerben a BrlTTY már fut, és kiírja a szöveges konzolokon megjelenő információkat. Amikor az Orka elindul, kapcsolódik a BrlTTY programhoz. Ha átvált az X munkamenetre, a braille kijelzőjén folyamatosan megjelennek azok az információk, melyeket az Orka szolgáltat.

Az Orka megkísérel együttműködni a BrlTTY különböző változataival. Jelenleg a BrlTTY 3.8-as vagy újabb változatával működik együtt és a BrlTTY v3.7.2-vel is használható. A dokumentum hátralévő része az Orka és a BrlTTY 3.8-as változatának együttes használatáról ad információkat.

Az Orka és a BrlTTY 3.8 együttműködéséhez szükség van a BrlAPI Python kötések telepítésére a BrlTTY alkalmazás telepítésének részeként. Alább olvasható a szükséges lépések leírása Ubuntu és Solaris rendszerekhez. Mindkettő esetén első lépésként le kell töltenie a brltty-3.8.tar.gz fájlt a BrlTTY honlapjáról. Fontos! A következő leírás lépéseit csak az Ubuntu 7.10-es változatánál régebbi változatok esetén kell végrehajtani.