Űrlapok kitöltése

Amikor az Orka segítségével dolgozik egy weboldallal vagy dokumentummal, Ön a dokumentumon hajt végre minden feladatot, nem pedig a dokumentum egy átmeneti pufferbe töltött másolatán. Az Orkának tehát nincs olyan speciális módja, amely segítségével beléphet vagy kiléphet az űrlapokból a kitöltés közben. Ha az űrlapmezők vagy a felületi elemek között szeretne navigálni, azt ugyanúgy teheti meg, mintha egy hagyományos párbeszédablakban navigálna.

Navigálás az űrlapmezők között

Az űrlapmezők közötti navigációhoz számos lehetőség áll rendelkezésére:

  • Az előző vagy következő objektum fókuszba hozására használhatja a Tab és Shift+Tab billentyűket, függetlenül az objektum típusától.

  • Használhatja az Orka strukturált navigációját az űrlapok kezeléséhez.

  • Az űrlaptól függően használhatja az Orka mutatónavigációval kapcsolatos parancsait, azaz a nyílbillentyűket, amikor az Orka vezérli a kurzort.

Kilépés az űrlapmezőkből

Mivel az Orkának nincs speciális űrlap módja az űrlapok kezeléséhez, a leggyakrabban feltett kérdés, hogyan lehet kilépni egy fókuszba került űrlapmezőből. Számos lehetőség áll rendelkezésére:

  • Ha el szeretné hagyni a fókuszban levő űrlapmezőt, és a következő vagy előző űrlapmezőre szeretne lépni, az objektum típusától függetlenül használja a Tab és a Shift+Tab billentyűket.

  • Használhatja az Orka strukturált navigációs parancsait az előző vagy következő űrlapmezőre ugráshoz (Orka módosító+Tab és Orka módosító+Shift+Tab).

  • Használhatja az Orka parancsait az előző vagy következő objektumra való ugráshoz (Orka módosító+Jobbra nyíl és Orka módosító+Balra nyíl).

  • Ha az Orka vezérli a kurzort, és nem egy listában vagy kombinált listamezőben áll, használhatja az Orka mutatónavigációval kapcsolatos parancsait az űrlapmezőből történő kilépéshez.