Az Orka beállítása

Kiinduló beállítások

Ha először indítja el az Orka képernyőolvasót, automatikusan a beállító módba kerül. Az aktív munkamenet konfigurációjától függően a következő két dolog egyike történhet:

  • Ha az akadálymentesítési támogatás már engedélyezve lett az Ön által használt munkamenetben, az Orka grafikus beállító párbeszédpanelbe fog kerülni. Itt teljesen személyre szabhatja az Orka képernyőolvasó funkcióit, és rögtön használatba is veheti azt.

  • Ha az Ön által használt munkamenetben az akadálymentesítési szolgáltatás még nem lett engedélyezve, az Orka Szöveges beállítófelülete kerül elindításra. A szöveges beállítófelület lehetővé teszi a legalapvetőbb beállítások megadását, és az akadálymentesítési szolgáltatás engedélyezését az Ön által használt munkamenetben. A beállítások megadása után ki kell jelentkeznie, majd újra be kell lépnie az új beállítások életbe lépéséhez.

Az Orka későbbi beállítása

Ha később szeretné konfigurálni az Orka képernyőolvasót, a következők egyikét teheti:

  • Amikor legközelebb futtatja az Orka képernyőolvasót, a parancsot egészítse ki a --setup kapcsolóval. Ezzel automatikusan a Beállítások ablakba fog kerülni.

  • Ha legközelebb futtatja az Orka képernyőolvasót, a parancsot egészítse ki a --text-setup kapcsolóval, ezzel a kapcsolóval újra futtathatja az Orka szöveges beállítófelületét.

  • Megnyithatja a Beállítások ablakot, ha megnyomja a Beállítások gombot az Orka főablakában, vagy ha lenyomja az Orka módosító+Szóköz billentyűkombinációt egy akadálymentesen használható alkalmazásban.