Az Orka Képernyőolvasóval kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Mi az az Orka?

Az Orka egy jól testreszabható képernyőolvasó és nagyító program látássérült felhasználók számára. Egyszerre nyújt beszéd, képernyő nagyítást és braille támogatást a GNOME asztali környezet alkalmazásaihoz, igény szerint személyre szabható a működése. Az Orka egy nyílt forrású szoftver.


Milyen billentyűparancsokat használhatok az Orka képernyőolvasóban?

Ez függ az ön által használt billentyűzet kiosztástól. A következő linkeken részletes információkat talál:Hogyan kérdezhetem le az aktuális alkalmazás címsorát?

Ez függ az ön által használt billentyűzetkiosztástól. Ha asztali billentyűzetkiosztást használ, használja az Insert+Numerikus Enter billentyűkombinációt. Ha laptop billentyűzetkiosztást használ, használja a Capslock+- billentyűkombinációt.


Hogyan kérdezhetem le az éppen használt alkalmazás állapotsorát?

Ez függ az ön által használt billentyűzetkiosztástól. Ha asztali billentyűzetkiosztást használ, nyomja le kétszer egymás után az Insert+Numerikus Enter billentyűkombinációt. Ha laptop billentyűzetkiosztást használ, nyomja le kétszer egymás után a Capslock+- billentyűkombinációt.


Hogyan hallgathatom meg újra az éppen elhangzott vezérlőelemet vagy objektumot?

Ez függ az ön által használt billentyűzetkiosztástól. Ha asztali billentyűzetkiosztást használ, nyomja le a Numerikus Enter billentyűt. Ha laptop billentyűzetkiosztást használ, nyomja le a Capslock+Enter billentyűkombinációt.

Megjegyzés: ha kétszer egymás után nyomja le valamelyik billentyűkombinációt, részletesebb információkat hallhat az aktuális vezérlőelemről vagy objektumról.


Vissza a gyakran ismételt kérdések főoldalra