Az Orka módosítóbillentyű

Az Orka rendelkezik egy speciális módosítóbillentyűvel, amely ugyanúgy működik, mint például a Shift, Ctrl, és Alt billentyűk. Ezt a módosítóbillentyűt kifejezetten arra tervezték, hogy az Orka parancsokat anélkül hajthassa végre, hogy ütközés történne az Ön által használt alkalmazások billentyűparancsaival.

Hogy mely billentyű lesz az „Orka módosítóbillentyű”, főként attól függ, hogy az Orkának a laptop vagy asztali billentyűzetkiosztását használja:

 • Ha a laptop kiosztást használja, az alapértelmezett Orka módosítóbillentyű a Nagybetűzár lesz.

 • Ha az asztali kiosztást használja, az alapértelmezett Orka módosítóbillentyűk az Inzert és Numerikus Inzert billentyűk lesznek, a második billentyű egyben a Numpad 0 billentyű is.

Ha szeretné megtartani a jelenleg használt billentyűzetkiosztást, de módosítani szeretné az Orka módosítóbillentyűt, tegye a következőket:

Az Orka módosítóbillentyű megváltoztatása

 1. Az Orka beállítások párbeszédpanel megnyitásához nyomja meg az Orka módosító+Szóköz billentyűkombinációt. Alternatív megoldásként megjelenítheti az Orka beállítások párbeszédablakát, ha a Terminálban begépeli az orca -s parancsot, majd lenyomja az ENTER billentyűt.

 2. Lépjen a Billentyűtársítások lapra.

 3. Lépjen a Képernyőolvasó módosítóbillentyűk kombinált listamezőre.

 4. Válassza ki a kívánt módosítóbillentyűt. Az elérhető lehetőségek a következők:

  • Insert, KP_Insert

  • KP_Insert

  • Insert

  • Caps_Lock

 5. Nyomja meg az Alkalmaz gombot.