Az Orka Képernyőolvasóval kapcsolatos gyakran ismételt kérdések


Mi az az Orka?

Az Orka egy jól testreszabható képernyőolvasó és nagyító program látássérült felhasználók számára. Egyszerre nyújt beszéd, képernyő nagyítást és braille támogatást a GNOME asztali környezet alkalmazásaihoz, igény szerint személyre szabható a működése. Az Orka egy nyílt forrású szoftver.


Milyen billentyűparancsokat használhatok az Orka képernyőolvasóban?

Ez függ az ön által használt billentyűzet kiosztástól. Az "ORKA" módosító billentyű asztali billentyűzet kiosztásnál az INSERT és numerikus INSERT, laptop kiosztásnál a CAPS LOCK billentyű.

Az Orka képernyőolvasó billentyűparancsokkal foglalkozó alfejezeteiben részletes információkat talál:

Hogyan kérdezhetem le az aktuális alkalmazás címsorát?

Ez függ az ön által használt billentyűzetkiosztástól. Ha asztali billentyűzetkiosztást használ, használja az Insert+Numerikus Enter billentyűkombinációt. Ha laptop billentyűzetkiosztást használ, használja a Capslock+- billentyűkombinációt.


Hogyan kérdezhetem le az éppen használt alkalmazás állapotsorát?

Ez függ az ön által használt billentyűzetkiosztástól. Ha asztali billentyűzetkiosztást használ, nyomja le kétszer egymás után az Insert+Numerikus Enter billentyűkombinációt. Ha laptop billentyűzetkiosztást használ, nyomja le kétszer egymás után a Capslock+- billentyűkombinációt.


Hogyan hallgathatom meg újra az éppen elhangzott vezérlőelemet vagy objektumot?

Ez függ az ön által használt billentyűzetkiosztástól. Ha asztali billentyűzetkiosztást használ, nyomja le a Numerikus Enter billentyűt. Ha laptop billentyűzetkiosztást használ, nyomja le a Capslock+Enter billentyűkombinációt.

Megjegyzés: ha kétszer egymás után nyomja le valamelyik billentyűkombinációt, részletesebb információkat hallhat az aktuális vezérlőelemről vagy objektumról.


A BeLin kiadásokban használható speciális Orka billentyűparancsok

A következő Orka gyorsbillentyűk néhány plusz funkciót kezelnek, ezek a funkciók csak a BeLin kiadásokban érhetők el:Vissza a gyakran ismételt kérdések főoldalra