Űrlapok kitöltése

Amikor az Orka segítségével dolgozik egy weboldallal vagy dokumentummal, Ön a dokumentumon hajt végre minden feladatot, nem pedig a dokumentum egy átmeneti pufferbe töltött másolatán. Az Orka böngésző- és fókuszmódja lehetőséget nyújt az olvasási és űrlapkitöltési mód közötti váltásra.

Navigálás az űrlapmezők között

Az űrlapmezők közötti navigációhoz számos lehetőség áll rendelkezésére:

  • Az előző vagy következő objektum fókuszba hozására használhatja a Tab és Shift+Tab billentyűket, függetlenül az objektum típusától.

  • Használhatja az Orka strukturált navigációját az űrlapok kezeléséhez.

  • Az űrlaptól és a használt alkalmazástól függően a nyílbillentyűkkel is ráléphet egy űrlapmezőre.

Függetlenül attól, hogy az Orka mutatónavigációját vagy strukturált navigációs parancsait használja egy űrlapmezőre navigáláshoz, böngészőmódban kell lennie. Ha éppen fókuszmódban van, böngészőmódba tud váltani az Orka módosító+A billentyűkombinációval.

Kilépés az űrlapmezőkből

Ha egy űrlapmezőből ki szeretne lépni, számos lehetőség áll rendelkezésére:

  • Ha el szeretné hagyni a fókuszban levő űrlapmezőt, és a következő vagy előző objektumot szeretné fókuszba hozni, az objektum típusától függetlenül használja a Tab vagy a Shift+Tab billentyűkombinációt.

  • Az előző vagy következő űrlapmezőre lépéshez használhatja az Orka strukturált navigációjának űrlapkezeléssel kapcsolatos parancsait.

  • A használt űrlaptól és alkalmazástól függően a nyílbillentyűkkel is kiléphet egy űrlapmezőből.

Ahhoz, hogy egy űrlapmezőből ki tudjon lépni az Orka mutatónavigációjával vagy az Orka strukturált navigációs parancsaival, az Orkának böngészőmódban kell lennie. Ha az Orka fókuszmódban van, átválthat a böngészőmódba az Orka módosító+A billentyűkombinációval.