Élő régiók

Az élő régió egy weboldal dinamikusan frissülő része, például a legfrissebb sporteredmények táblázata, az aktuális tőzsdei árfolyamok listája, egy csevegés naplója, vagy az oldalon található információs sáv. Noha élő régiókkal gyakran találkozhat, a teljesen akadálymentesen használható élő régiókat tartalmazó weboldalak ritkábbak. Ezen probléma megoldásán rengeteg szervezet dolgozik.

Az élő régiók udvariassági szintjei

Minden élő régióhoz tartozik egy „udvariassági” szint, ezzel jelzik a szerzők az információ fontosságát, és javaslatot tesznek az akadálymentesítési technológiák számára, hogy mikor értesítsék a felhasználót az élő régiók frissüléséről. Az élő régiók a „kikapcsolva”, „udvarias”, „agresszív” vagy akár „durva” udvariassági szintekkel rendelkezhetnek.

Az Orka élő régió támogatása

Mivel az élő régiónak a weboldal szerzője által megadott udvariassági szintje nem minden esetben felelhet meg az Ön igényeinek, az Orka számos élő régióval kapcsolatos parancsot biztosít, amelyek segítségével módosíthatja egy oldal egyik vagy minden élő régiójának udvariassági szintjét. A következőket is megteheti:

  • Be- vagy kikapcsolhatja az élő régiók támogatását

  • Odaugorhat a következő vagy előző élő régióra

  • Odaugorhat az utolsóként információt közölt élő régióra

  • Áttekintheti az élő régiók utoljára megjelent kilenc üzenetét