Könyvjelzők

Az Orka könyvjelzők funkciója lehetővé teszi az érdekes objektumok megjelölését. A következő funkciókat használhatja:

  • A könyvjelzők nincsenek egy objektumra korlátozva: Hat könyvjelzőt állíthat be környezetenként. Elmentheti a könyvjelzőket, így ezek megmaradnak minden Orka munkamenetben.

  • A beállított könyvjelzőkre később közvetlenül ráugorhat, függetlenül attól, hogy elmentette-e az aktuális környezethez tartozó könyvjelzőket. A navigáció azon könyvjelző száma alapján történik, amelyre éppen ugrani szeretne. Alternatív lehetőségként az előző vagy következő könyvjelzőre léphet az Orka strukturált navigáció használatával.

  • A könyvjelzővel ellátható objektumok egy alkalmazás felületi elemei lehetnek, vagy az éppen olvasott weboldal objektumai. A pillanatnyilag használt környezet határozza meg, mi történik a könyvjelzők közötti lépkedéskor: ha egy weboldalon tartózkodik, a mutató a könyvjelzőre fog ugrani, így az olvasást a könyvjelzőtől folytathatja. Ha egy alkalmazásban tartózkodik, az egyszerű áttekintés kerül aktiválásra, az áttekintő kurzor pedig a könyvjelzővel ellátott objektumra fog kerülni.

Az ezekkel a funkciókkal kapcsolatos billentyűparancsok teljes listáját a Könyvjelzőkkel kapcsolatos parancsok fejezet tartalmazza.